It’s all in your mindset!

Hoe sta jij in het leven? Voel jij je ellendig omdat het allemaal niet zo loopt, zoals jij zou willen? Loop je telkens tegen een dichte deur aan? Baal je ervan dat alle stoplichten net op rood springen als jij eraan komt rijden? Heb je het gevoel dat het jou overkomt en je het zelf niet in de hand hebt?

Dan is het tijd om naar jezelf te kijken. Je mindset bepaalt namelijk hoe jij het leven ziet en ervaart.

Een slechte relatie, misbruik, een ongezonde gezinssituatie, ontslag, ziekte allemaal mooie factoren om eens flink bij de pakken neer te gaan zitten. Jezelf even flink zielig te vinden. Maar je leest het misschien al wel door de regels heen. Dit hoeft niet zo te zijn. Jij bepaalt namelijk in hoeverre iets je raakt. In hoeverre jij jezelf eronder laat lijden.

“Pijn is onderdeel van het leven, lijden is een keuze.”

Dit klinkt misschien hard, maar jij bent in control. Jij bepaalt je geluk. Want alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk.

Hoe? Bedenk eerst even wat je er mee opschiet om jezelf zielig te voelen, of je zelfs als slachtoffer te zien. Dit heeft namelijk wel een doel. Je krijgt er bijvoorbeeld aandacht door, of je voelt je in contact met jezelf. Als mens heb je behoeftes. Soms worden ze alleen niet zo vervuld zoals je hoopt en wenst. Dus gaat je mind op zoek naar een manier om aan je behoefte te voldoen.

Denk hierbij aan een kind wat je aandacht zoekt, maar niet krijgt. Onze dochter weet dan heel goed hoe zij wel mijn aandacht moet krijgen. Ze gaat lopen boeven als een malle, want negatieve aandacht is ook aandacht.

Het is daarom ook belangrijk om voor jezelf uit te zoeken wat je nodig hebt. Daarna is het van belang om te kijken hoe jij jezelf dit kunt geven. Waarom heb je bijvoorbeeld liefde nodig? Of een partner die je 10 keer per dag moet zeggen hoe gek hij/zij met je is? Wat heb je gemist in het verleden? Waardoor je onzeker bent geworden?

Daarnaast is het ook zo belangrijk dat jij besluit dat dit anders kan. Geef jezelf liefde, geef anderen liefde. Zonder hier wat voor terug te verwachten. Doe dit met de meest liefdevolle intentie. En weet je, geef jezelf eens een schop onder je kont. Ga terug in de tijd. Zo ver dat jij jezelf ziet als fearless jongetje of meisje. Dat alles durfde, gewoon ervoor ging. Stap in dat beeld. Voel dat nog eens. Laat dat gevoel op je inwerken, want dat ben jij. Jij kunt alles aan. Alles wat je meemaakt gebeurt voor je. Je kunt er een les van leren, erdoor groeien. Soms word je geremd en moet je de tijd nemen om te herstellen. Pak die tijd en neem de ruimte om eens te kijken wat je wilt. Gebruik dat wat gebeurt voor je.

Ik kreeg op mijn 21ste ontzettend last van mijn darmen. Nachten bracht ik door op de badkamer vloer kermend van de pijn. Alsof er iemand met een mes op mij in liep te steken. Het was ondragelijk. Het heeft lang geduurd voor ik mij niet meer als “slachtoffer” zag. Een arts vertelde mij, na vele niet fijne onderzoeken, dat ik het Prikkelbare darmsyndroom had en “daar moest ik maar mee leren leven”. Die zin brak iets in mij. Waarom zou ik ermee moeten leren leven? Was dit dan de rest van mijn leven? Doodmoe overdag, omdat mijn lijf zoveel pijn had gehad in de nacht. Ik ging mij verdiepen in voeding, ging meer sporten. Ik ging alles monitoren wat er binnenkwam en wat dat met mijn darmen deed. En gedurende de jaren die volgden kwamen mijn darmen tot rust. Kreeg ik steeds minder pijn en weet ik welke producten ik beter kan vermijden. Wat was voor mij de truc? Allereerst mijn mindset, mijn gedachte die zei van “zo ga ik niet leven” en vervolgens mijn inzet. Om er echt voor te gaan om tot een gezond lichaam te komen waar ik mij bewust ben van wat ik eet. Dat ik een hele gezonde levensstijl heb, maar ook bewust soms een “onbewuste/ongezonde” keuze kan maken.

Met jouw wilskracht en mijn coaching weet ik zeker dat jij dit ook kunt.

Durf jij het aan om de controle over jouw leven terug te pakken?

Maak een afspraak
Maak een afspraak